Modern, holland üvegházak

A magyarországi székhelyű, tervező és generálkivitelező Nova-Invest Kft. célul tűzte ki, hogy támogatva a magyar kormány munkahelyteremtő elképzeléseit különböző piacképes, az ország lakosságának ellátását biztosító mezőgazdasági, élelmiszeripari és feldolgozóipari technológiák meghonosításával kíván hozzájárulni az ország sikeres gazdasági fejlődéséhez.

Elsőként a világhíres holland modern üvegházak egyik meghatározó gyártójával sikerült megállapodást kötnie, hogy az üvegházi zöldségtermesztés technológiáját közösen honosítsák meg Magyarországon.

Az üvegházgyártáson és -telepítésen túl az ipari nagy volumenű, jó minőségű biozöldség-termesztés során holland tanácsadókat is biztosítanak a magyarországi termelési sikerek eléréséhez.

ÜvegházA holland partner, a Debets Schalke BV. nagy lehetőséget lát a kelet-európai és a magyarországi piacban, hiszen a kelet-európai régió az üvegházépí-tésben és az ipari zöldségtermesztésben és -kutatásban messze elmarad a nyugat-európai átlagtól.

Magyarország bármely régiójában az élelmiszeripar fejlesztése a nagy üzemi zöldség és bogyós gyümölcs termelés üvegházban történő beindításával és minél magasabb számú munkaerő foglalkoztatásával lenne megvalósítható.

A Debets Schalke BV holland családi tulajdonban álló cég, idén ünnepelte 30 éves fennállását. A Debets Schalke BV üvegházi szerkezetek gyártására, kulcsrakész üvegházak forgalmazására szakosodott. A vállalat telephelye a 20 000 m²-es modern technológiával felszerelt gyártó- és forgalmazóüzem, Hollandia üvegház- és kertészeti iparának központjában, Westlandon található.

Évente 100 projektet valósít meg világszerte az 500 m²-estől a 100 000 m²-es nagyságig. A cég több, mint 1000 projektet valósított meg fennállása óta, Hollandiában 100 állandó alkalmazottal, Lengyelországban 50 alkalmazottal dolgozik és számos alvállalkozóval működik együtt a világ minden országában.

ÜvegházA cégcsoport fő tagjai – a Debets Schalke és a DS Hortitrade, valamint számos kihelyezett képviselő és alvállalkozó – Európában és a világ minden táján (Kína, Amerika, Új-Zéland, Európa, Mongólia, Közel- és Távol Kelet stb). 2015-ben több mint 45 országban Örményország, Ausztria, Azerbajdzsán, Belorusszia, Horvátország, Anglia, Németország, Görögország, Magyarország, Kazahsztán, Lengyelország, Románia, Oroszország, Spanyolország, Törökország, Türkmenisztán stb.) jelen vannak sikeres projektek megvalósításában. Tevékenységük magában foglalja új üvegházszerkezetek gyártását, üvegházak építését, használt üvegházak bontását és építését, garden centerek kivitelezését, napelemmel szerelt üvegházak telepítését, mindezeket a kor technológiai vívmányait követve és innovatív megoldásokat kínálva valósítják meg. A nemzetközi tevékenységek közé tartozik az innovatív és fenntartható üvegházprojektek telepítése speciális projektek üveg–épület kombinációk alkalmazásával. A DS Hortitrade az új és használt kertészeti gépek, berendezések és alkalmazások forgalmazására és beépítésére szakosodott. Közép-Európa és Kelet-Európa egyik piacvezető üvegházgyártó és forgalmazó cége.

A Debets Schalke BV. mindig a legújabb holland technológiát alkalmazza a helyi körülményekhez integráltan, mely magas megtérülést eredményez.

A Debets Schalke BV. jövőbeni elképzelése egy magyarországi, a Nova-Invest Kft.-vel közös gyártóüzem létesítése. A helyi piac kiszolgálásán túl szeretnénk a többi kelet-európai országok számára is elérhetővé tenni a magas minőségű kulcsrakész termelő üvegház rendszereket.

Az üvegház telepeket integrált, intelligens rendszerekkel felszerelten látja el, a növényi teljesítmény fokozására és a legoptimálisabb piaci termésátlagok elérésére.

PDF Üvegházak