Egeredi-domb

Az eladásra ajánlott terület bemutatása

Sopron földrajzi elhelyezkedése rendkívül kedvező. A város kiemelt részén, a Lőverekben — az Egeredi dombon —a domboldalon helyezkedik el az eladásra kínált terület, kellemes panorámát nyújtva a környező dombokra és a városra. Konkrétan Sopron belterületén, a Kőszegi út mentén, a Fertő-Hanság Nemzeti Park, a Dalos hegy és a Károly magaslat szomszédságában található. A terület megközelítése autóbusszal, személygépkocsival, szilárd burkolatú úton lehetséges. Sopron város földrajzilag jól integrálódik Európához, közvetlen autópályával kapcsolódik Ausztriához, így a Bécsi repülőtér 60 km-re, míg a Pozsonyi repülőtér 85 km-re található.

Az eladásra ajánlott ingatlan területe 48 hektár, de további 15-20 hektár is megvásárolható. A jelenlegi építési szabályzat előírásainak figyelembevételével a telekalakítási terv elkészült, a fölhivatali bejegyzés folyamatban van.

Az összes közmű az ingatlan-együttes határán megtalálható. A szakhatóságokkal az egyeztetések megtörténtek, az ingatlan teljes körű közművesítésének tervei elkészültek, a közművesítések 2007. októberében elkezdődnek. A területre az önkormányzattal egyeztetett módon a Helyi Építési Szabályzat elfogadásra került, amelyben elsősorban lakópark, kereskedelmi és szolgáltató, oktatási és egészségügyi rekreációs központ építhető. Az erről szóló engedélyek rendelkezésre állnak.

A terület mintegy 2.500 lakás (55-60 m2-es) és 15-25.000 m2 kereskedelmi-, oktatási-, orvosi- és szolgáltató egységek, szabadidő- és sportközpont, idősek otthona építhetők, a szükséges parkolóhelyekkel. A terület Sopron város terjeszkedésének szinte egyetlen alternatívája, ahol a minőségi lakásépítéssel még jobban felértékelődik a város egyébként is legértékesebb területe. Az ingatlanterület kiválóan alkalmas külföldi kolóniák önálló városrészének kialakítására, hiszen területileg jól elhatárolt, de mégis szervesen kapcsolódik a városhoz.

Az elmúlt években készített értékbecslések a terület értékét jóval 12.000,- 15.000, Ft fölé teszik m2-enként, az árat tovább növelte az időközben jogerőssé vált telekalakítási terv és a folyamatban lévő terület-előkészítési munkák és közműtervek is. Mindezeket figyelembe véve érzékelhető, hogy a terület értéke folyamatosan nő.

Az egyben történő eladás esetén azonban a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy 10.000 Ft,- + ÁFA/m2 áron eladnák az ingatlant, olyan potenciális befektetőnek, aki a felvázolt fejlesztést a területen meg kívánja valósítani. Az ingatlan hasznosítás minden formája érdekes a tulajdonosok számára, így pl. a közös fejlesztés is, figyelembe véve az ere vonatkozó szakmai referenciákat és meglévő tervezői, kivitelezői, értékesítői és üzemeltetői tapasztalatokat.

Bővebb információ:
Novák Ernő
36-30/9439-344